Wednesday, December 1, 2010




dah lama aku nk update tentg diz cute lil baby Danish....anak angkat aku....lahir 10.10.10 yg lepas..cantik erk tarikh lahir dia...sygnya time dia lair aku takde disisi ibu dia cuz aku attend kursus kt UKM Bangi...balik je dr kursus aku trus shoot jumpe baby n ibu dia kt Putra Specialist...

first time aku tgok muke Danish Ya Allah....tersentuh hati aku...naluri aku berbisik yang dia merupakan anugerah Tuhan yg tidak ternilai buat ibu dia..aku taw bhw dia tidak diminta utk dilahirkan sebegitu tp aku bangga pd ibu dia kerana berjaya mempertahankan nyawa Danish hingga ckup 9 bulan dan Danish berupaya utk bernafas melihat bumi ciptaan Tuhan...sepanjang 9 bulan itu juga pelbagai rintangan dan dugaan yang datang terpaksa dilalui oleh ibu dia..dan aku cuba utk mharungi setiap apa yg terjadi bersama ibu dia..



Kini genaplah Danish 52 hari di atas muka bumi ciptaan Allah swt nie....dan sepanjang itulah dia ada di rumah family aku bersama ibu dia...ramai yang sayangkan dia...ramai yg suka dengan dia...tiada siapa yg cube utk menjauhinya walaupon ramai yg taw apa statusnya...betul cakap aku,dia satu-satunya anugerah Tuhan yg cukup berharga buat semua...dan aku sayang kan dia wlaupon aku tak pernah tunjuk...tapi jauh sudut hati aku,aku terlalu sayangkan dia dan aku akn cube sedaya upaya membentuk dia menjadi insan yg amat berguna semampu yg aku terdaya...

Danish...mummy sgt sayang kan kamu walaupon kdg2 kami suke sakat kamu...sejak kelahiran kamu atas muka bumi ini,mummy sentiasa doakan kamu agar kamu menjadi anak yg berguna suatu hari nanti dan mummy sering berdoa agar kamu memiliki masa depan yang amat cerah suatu hari nti...kamu anak yg bijak dan kamu bakal jd anak yg soleh..mummy akan mbimbing kau sedaya upaya mummy supaya kamu berjaya ye nak...Mummy loves Danish sooo muchh!!!!

3 comments:

someone someplace somewhere said...

bonda love iqram too.... tiada penghalang bagi syg dan cinta bonda pada iqram... maaf bonda xdapat sentiasa disisi. tpi bonda doakan iqram akan menjadi anak yg soleh bijak dan dapat menjaga ibu hingg akhir nyawanya. ingtlah syg... apa juga yg terjadi ada hikmahnya. apa pon silap ibu maafkan dia dan bela nasibnya. iqram anak pintar. bonda syg iqram...

waaa rinduu.... harap sgt dia dapat bca 1 hari nanti

miss-SHera said...

thanx kak etoi...aku taw ramai yg sygkan dia..ramai yg care tetng dia..betapa untungnya dia lahir ke dunia...sama2 lah kite berdoa dia akan sentiasa dilindungi Allah swt...

hestyrezyuda said...

sob...sob..sob... auntie mim jerk tak jumpa dia lagik.. sob..sob..sob...