Tuesday, August 31, 2010

mlm merdeka...takde yg special pon..juz kuar jumpa kak amim yg dtg dr putrajaya....jumpa utk amik t shirt Tyul..tu jerk...lepak minum then trus balik rumah...

ntah knp aku rasa mcm hilang sesuatu..aku rindu dia..rindu sgt...ntah laa...semlm berkali2 bertengkar pasal benda yg kecik2 aje...xsgup rasanya biler bergaduh dengan dia...sampaikan aku yg minta dia lepaskan aku...

begitu besat dugaan yg dtg pd aku dan dia...hurm..aku perlu bisa bijak mengatasi segalanya....Insyallah :D

Monday, August 30, 2010

sampai je dari kolej td....sepupu2 aku duk tkejar aku...pintu rumah nenek aku terbuka luas..semua ade kt luar rumah termasuk nenek sedara aku..mcm ada yg tak kena je dlm hati aku...trun je dr kereta sepupu aku bgtaw yg nenek aku bru kejap naik ambulans pg hospital..tersentap sekejap jantung aku...hurm...naseb aku beriya-iya nak balik td...ade benda yg nak jd..

masa berbuka td,mama call n ckp nenek aku kena admitted ward...aku dh rsau dah..dkt2 nak raya lg nie...mama ckp nenek tak pape...

k la aku kena pg hospital antar brg2 keperluan nenek aku...

hurghhhh....

tak sangka lak wujud lagi org yg jenis suke nak nyibuk n duk ngata hal org kan..penat arghh nak dgr apa ko cite beb..penat arr nak ngutuk ko...(even hati aku dh naik meluat nk ngutuk perangai ko yg tak pernah padan ngn umur ko...)tak taw ar ape yg ko tak puas hati ngn aku....

start dari ko jumpe aku kt McD ngn ary,ko mcm tak puas ht ngn aku..apehal erk?pelik ar..nak kata aku wat hal ngn ko,aku rasa takde pun sebb aku tak pnh sebuk hal ko...sebab sejak dari ko slalu lagakan aku ngn bdak2 lain terus aku mls nk amik taw hal ko...sebab aku rasa ko tak penting pun dalam hidup aku...

ramai akak2 aku nasihatkan aku yg tak perlu ada rasa hormat pd orang yg jenis mcm ko...tulah dulu aku ni bodoh sebab still hormatkan ko..tapi sekarang pg MAMPOS aku nk hormat manusia jenis mcm ko...ko tak pyh nak takut2 kan org lah..sebab takde siapa yg aku takutkan kecuali ALLAH swt....watpe aku nk takut ngn ko sebab aku takde wat salah ngn ko...

aku cume dpt doakan muga2 satu hari nti ko dberi kesedaran utk berubah..umor ko makin lama bukan makin muda..sedar2 lah..ye lah mungkin aku tak berhak nk tegur dan hukum ko..tapi fitrah manusia utk saling ingat mengingatkan...Insyallah moga2 satu hari nti ko akan diberi kesedaran oleh Allah swt....Amin... :D

Saturday, August 28, 2010

Tarikh : 9 Ogos 2010
Penyertaan : Student Degree Psychology KUIM Sem 1.2 & 3














on Faculty's Family Day..my coursemate...


href="http://3.bp.blogspot.com/_0yFkvGb591Y/THg-E1PpPTI/AAAAAAAAAEw/YIXnOy-l8ho/s1600/25637_393638253432_763103432_3674188_4389057_n.jpg">

a few of my coursemate



my ex-roomate during the 1st sem :D



the only me...

Alhamdulillah....

dah hampir 6 bulan aku menjadi Nur Syahirah Aminudin yang baru...a new born....6 bulan mjalani kehidupan yg amt berbeza berbanding yg dulu...satu penghijrahan yg aku rasakan amat bermakna dalam hidup aku...

dulu boleh lah org nak mhina,mengeji dan mcm2 lg..ye lah dulu aku takde pelajaran yg sepatutnya..tapi kini aku dh bgelar STUDENT....masih lg dalam TAHUN PERTAMA SEM-2 IJAZAH SARJANA MUDA PSIKOLOGI KOLEJ UNIVERSITI ISLAM MELAKA....agk terpesong sedikit course yg aku amik..kerna ingin mencuba sesuatu yang baru..tak salah kan...

STUDENT...itu gelaran yg dulu aku idam2kan n sekarang dh jadi kenyataan..bersyukur atas keinginan yg selama ini aku impikan dah jadi kenyataan..thanx to papa n mama ats persetujuan dan kerelaan serta keBELANJAAN utk aku sambg DEGREE...even umor mcm aku ni layaknya dh ade degree,tp aku tak kesah la..janji aku dh dpt sambg degree..

alhamdulillah hidup pun makin teratur dan takdelah serabut mcm dl...environment baru..kawan2 baru...jadual hidup baru dan yang penting penampilan baru..sebut pasal pernampilan,perubahan drastik yg aku lakukan dalam hidup aku sendiri..BERTUDUNG...jgn salah fhm..sebelum aku sambg blaja lg dh tersemat dlm hati utk bertudung...alhamdulillah aku tidak kekok..dan kali ini niat aku bertudung akn aku kekalkan sampai bile2...aku dh janji pd diri sendiri takkan tanggal semula tudung yg dah aku pakai...Insyallah...

;;