Thursday, December 23, 2010

Pagi-pagi hari dah digegarkan dgn suara Iskandar...Ibunda sampaikan pesanan suruh pergi ke Kolej Komuniti utk daftar Kursus Latihan 1 Msia...adehssss..Kolej Komuniti...ermm.....berdebar je dada dengar..terus terbayangkan Mr. A.....confirm memg akan terserempak dgn Mr. A...benda tu lah yg aku nak elakkan sebenarnya...

So,aku pun pergilah ke KKBB(Kolej Komuniti Bkt Beruang) dgn Ibunda ( tu pun lepas aku pujuk gile2 suh ikut ) bersama dengan si Is n ayahnda...Tht's it,baru nak masuk pintu jerk,dari jauh aku dh nampak Mr. A..aku dh kata dah memg jumpe nye...masa kat kaunter pertanyaan lak,dia pun ade skali tgh duk ckp kt phone..aku juz jeling2 je..takut woooo nak pandang betul2..hehehe..kaki lutut toksah le ckp..memg menggeletar hbs...yg si Mr A plak duk senyum2..hadoiii....

Aku try berlakon setenang yg mungkin...isi borang n tanya akak kt kaunter tu itu ini...kemudian terus nak balik..keluar pintu je dia dh ade kat bawah pokok ngn kwn2 dia..yg pastinya dia tertinjau-tinjau duk nk tgok aku..yg aku lak melarikan pandangan mata cuz memg tak nak bertentang mata ngn dia....bile kereta mama lalu je melepasi si dia,aku tgok n senyum je kat dia..huhuhuhu...

Kalaulah aku still dgn dia mcm dlu,parah dh kan...alhamdulillah aku pun dh ok tanpa dia..tp kdg2 rindu jugak...

Alhamdulillah....petang td aku dah g amik result sem lepas...urm...not reali bad....entah cube nak sejukkan hati yg tgh runsing actually.....papepun aku kena usaha lebih sem nie...dh tak blh nk main2 mcm sem 1 & 2....kena pay attention betul2 dalam kuliah n tutorial...

Mama sebuk tanya pointer...sorry ma..org tpaksa tipu mama....org tak sggup nk bgtaw pointer sebenar org...taknnak mama kecewa..mintak maaf sgt2...

lepas amik result td,terus hantar brg2 yg penting ke rumsis...masuk2 rumsis,rasa cam sedih je....rasa rumah sunyi n xbsing mcm sem lepas...pastuh dah mcm rumah kongsi je aku tgok..adehsss..sian kat adik2 rumah aku...rasa kesian nak tgalkan diaorg masa aku hantar brg td..tp nak wat mcm mane cuz aku dh janji ngn mak aku utk tlg packing kek,muffin ngn tarts utk krismas...takpe..sabar ye..ahad nanti akk balik :D

masa otw nak balik plak,junior aku msg n inform ade class Psikologi Islam plak esok pg pkul 9..hurm..dh start cls ke??adehsss...sorry Cik Aisyah tak dpt nk attend 1st kuliah utk subjek Cik...maaf sgt2....insyallah esok pg aku akn call or maybe juz msg Cik Aisyah utk inform ketidakhadiran aku..

aku text Mr. Ciken tentang result aku...ngadu ngan dia..dia ckp takpe,cube lg sem nie utk naikkan markah sume...thanx sayang...then tetibe lak adik aku tanya pasal Mr Ciken..actually adik2 aku selalu dgr cerita pasal Mr Ciken time dulu2...so,aku update lah ngn adik aku sal Mr  Ciken...papa terdengar plk adik aku sebut sal kawen..erm...cuak gak mula2..tp tgk cara papa mcm ok je..huhuhu tgkkan ajelah mcm mane bln 2 nanti..aku sgt berharap semuanya akan jln dgn smoothly...

Tuesday, December 21, 2010



Chrisye feat. Peter Pan - Menunggumu


Didalam sebuah cinta…terdapat bahasa
Yang mengalun indah…mengisi jiwa
Merindukan kisah…kita berdua
Yang tak pernah bisa…akan terlupa


Bila Rindu ini..masih milikmu
Kuhadirkan sebuah..tanya untukmu
Harus berapa lama..aku menunggumu..
Aku menunggumu…


Didalam masa indah…saat bersamamu
Yang tak pernah bisa…akan terlupa
Kenangan masa yang…menghancurkan jiwa
Dengan segenap cinta…aku bertanya


Bila Rindu ini..masih milikmu
Kuhadirkan sebuah..tanya untukmu
Harus berapa lama..aku menunggumu..


Dalam hati kumenunggu..
Dalam hati kumenunggu..aku…
Dalam benak kumenunggu..
Dalam hati kumenunggu..aku…
Masih menunggu….


Bila Rindu ini..masih milikmu…
Kuhadirkan sebuah..
Harus berapa lama…Harus berapa lama…
Aku menunggumu..aku menunggumu..

*** Dan aku akn sabar menunggu detik itu....42 hari lagi ke February....

Monday, December 20, 2010

MALAS NAK BALIK KOLEJ!!!!!

SEKIAN!!!!!

Sunday, December 19, 2010

:(( :(( uuwwaaaaaaa.......................

cepatnya masa berlalu..rasa mcm semlm je bru hbs final exam.....adehssss...esok dah kena balik KUIM...hurmmm bermulalah episod jadik student balik....yg paling takut adalah nak kena amik result final sem lepas...adoiiyaiiiii...hurm..mgeletar seluruh tubuhku...arghhh......dah2 diam...tak yah sebut sal result dlu....

esok petang both parents akan hantar aku balik....saje suh diaorg antar petang cuz tak nak diaorg ikut sama amik result aku...lgpun junior2 aku dah ade esok n blh lah diaorg kemas apa yg patut dlu...

barang2 ada yg aku x sempat nk beli lg..rasanya esok pagi2 aku kena gegau mak aku..nk g cr tempat hang bju,hanger pastuh stationeries pun tak smepat nk beli lagik..apel g erk??hah!!!stok makanan ok!!!!perlu byk..hahaha...Si Zakiah pun dh sound aku bwk Sambal Ikan Bilis aku hahahahaha....eh2 tapi azam naik sem ni aku nk try turunkan sikit berat bdn ni hah...sebulan lebih duk ngangkang kt umah ni makan aje kerja aku..huhuhu...mama sampai complain ckp aku duk umh menghabiskan beras je...hehehehe...

baju2 nak kena kemas nie...hadoi...mls gile2 kot..aduhhh......k laaa nak sambg kemas barang2 ni hah.....

Friday, December 17, 2010

Yup..memang aku touching..memg aku terasa hati....tak perlu pertikaikan kenapa sebab ko pun pernah rasa mcm mane aku rasa sekarang...dan aku x perlu bterus-terang dgn kau sebab ko sendri dapat rasakan..takpe,aku dhi biasa mcm nie..selalu di buang,selalu di lupakan bile masing2 dah ada insan tersayang di sisi....

betul kata org,time susah memg kitalah org yg dia perlukan,org yang dia cari...tapi bila dh senang,dh bahagia?kita dh ibarat cam sampah tepi jalan...tapi takpela,aku takde hal lah....

aku harap pasnie apa yg aku buat,tak perlulah pertikaikan lg..aku ingt lagi ayat ko "kak,ko pg layan lelaki mcm tu semua buat ape..baik ko layan adik2 ko nie..lepak2 ngn adik2 ko nie...".Sampai mati aku ingat ayat ko...dan aku tak pernah hampakan "adik2" aku sebab bile aku sedih korg ade...tp time senang laaa...time susah?ade ke korg?

pape pun nak say thanx la utk korg semua sebab ada ngan aku walaupon x slalue bila aku tgh susah hati...aku hargai sgt2...

ye memg aku tak fhm org dan aku memg susah nk terima alasan org....sebab ape?sebab time aku tak blh nk luangkan masa ngn korg,aku tetap curik masa aku lepak ngn korg..layan kan korg...mcm mane sebuk aku pun,bile korg ajak turun,aku turun..tapi korg?korg tak blh jd mcm aku!!!!!korg tak blh nak sama mcm mane aku sggup korbankan masa dgn duit aku utk korg...

korg nk ckp aku ape pun lpas nie sukati korg la...aku peduli ape?sebab bkn korg yg ade kat tempat aku..sebab korg tak rasa apa aku rasa...so korg tak pyh nk ckp pape...

sorry ar ini semua apa yg aku pendamkan..apa yg tersirat dlm hati aku..memg aku terasa..memg aku touching ngn korg semua...

Aku Masih Dara Poster



Juz nak share about movie yg baru aku tonton malam td...actually my BFF Elina n her BF pelawa aku utk join diaorg watch the movie...so aku juz say OK n aku bw adik aku utk pergi sekali...

Aku Masih Dara...tajuk pun dh mcm kontroversi kot..apetah lg trailer movie dia...memg dr sebelum launching lg aku dh ckp ngn Elina that we should watch the movie cuz mcm interesting je kan...and the movie banyak bg pengajaran sbenarnya klu kite betul2 hayati...

Remaja nowadays....VIRGINITY dah mcm tak penting lg....Bersosial sana sini,kluar masuk club n pub...bercampur lelaki perempuan bkn muhrim...hurm...actually takut sebnarnya...it reminds me about my old life...yup really....bile ingt balik rasa seram sejuk..sumpah sampai mati aku takkan pusing balik utk adap life mcm tuh...ckuplah...so bile dh tgk movie tu,terdetik hati aku bahawa aku bersyukur sgt2 Allah swt buka pintu hati aku utk melalui jalan yg telah Dia buka utk aku...ok,now let's talk about the movie...


Antara Pelakon Aku Masih Dara :

  1. Raja Farah (Sofea Pelakon Utama)
  2. Reanna
  3. Farid Kamil
  4. Dian P.Ramlee
  5. Rahim Jailani
  6. Riezman Khuzaimi
  7. Kuna
The Sinopsis :-

Aleesya, Sofea dan Hani merupakan tiga rakan rapat yang mempunyai latarbelakang keluarga yang berbeza. Masing-masing juga mempunyai pandangan berbeza tentang Islam, berdasarkan cara mereka dibesarkan oleh ibubapa masing-masing. Aleesya mempunyai didikan agama yang asas – boleh mengaji dan tahu sembahyang.
Namun, membesar dalam persekitaran yang serba moden dan sosial menyebabkan beliau leka pada tuntutan agama. Sofea pula dibesarkan tanpa didikan agama, Sofea dibesarkan dalam suasana serba kebaratan, Sofea tidak tahu solat dan tak tahu mengaji. Hidupnya penuh dosa dan noda sehingga dia kurang tenang walaupun mempunyai segalagalanya. Hani pula membesar dalam keluarga yang susah. Beliau kurang didikan agama lantaran ibubapa yang terlalu sibuk mencari sesuap nasi untuk mereka sekeluarga. Hani senantiasa menyalahkan ibubapanya dan adakala salahkan Tuhan kerana tidak mengubah nasib beliau sekeluarga. Untuk hidup senang, beliau mengambil jalan mudah, menjadi pengedar dadah secara kecil-kecilan dan menjerumus dalam hidup penuh noda, dunia yang mana semuanya ‘halal’.
Hani mendapat bekalan dadah daripada teman lelakinya, Zachery, yang merupakan ketua pengedar dadah di kawasan flat tempat tinggalnya. Perbezaan pandangan mereka tidak menghalang persahabatan mereka bertiga sehingga kemunculan Firdaus, sepupu Aleesya yang warak. Firdaus pentingkan hukum Tuhan dan beliau sedar, sebagai seorang Islam yang berpendidikan, adalah menjadi tanggungjawabnya untuk mendidik saudara Islam yang terlencong. Firdaus yang berasal dari kampung, datang ke Kuala Lumpur untuk mengikuti kursus keusahawanan, dan menumpang di rumah bapa saudaranya yang juga bapa kepada Aleesya. Menyedari Aleesya hilang arah, Firdaus sering menegur tindak tanduk Aleesya, menyebabkan Aleesya amat membenci Firdaus kerana terlalu ‘menjaga tepi kainnya’.
Namun, kehadiran Firdaus mulai mengubah diri Sofea yang mencari ketenangan. Sofea yang sudah puas hidup tanpa agama, menemui ketenangan apabila berkawan dengan Firdaus. Menerusi Firdaus, Sofea belajar tentang Islam dan mulai menyintai agama yang selama ini, sekadar status di kad pengenalannya. Kemesraan antara Firdaus dan Sofea, menyebabkan Sofea mula renggang dari Aleesya dan Hani. Sofea yang mahu Aleesya berubah mulai dimusuhi Aleesya yang menyangka Sofea berlakon untuk meniduri Firdaus. Apabila Sofea mengikut Firdaus ke kampung, bagi mendalami Islam tanpa gangguan, Aleesya semakin liar dan mula hilang pertimbangan sehingga sanggup mengikut Hani ke dalam dunia ‘pil khayal dan parti seks bebas’. Semasa mengikuti sebuah parti seks yang dianjurkan oleh Zachery, Aleesya ‘hilang dara’, menyebabkan beliau tersedar dari kebodohannya.
Hani yang sudah lama ‘hilang dara’ cuba tenangkan Aleesya dan memberitahunya, pada zaman sekarang, dara tidak penting. Menyedari beliau bukan dara lagi, Aleesya yang hilang maruah, mengambil keputusan untuk bertaubat dan mendekatkan diri dengan Allah. Beliau meminta bantuan Firdaus untuk mendidiknya juga menyelamatkan maruahnya dengan cara menikahinya. Aleesya ditemani Hani, pergi ke kampung Firdaus. Permintaan Aleesya menyebabkan Firdaus berada dalam dilemma, kerana Firdaus yang sudah tertarik pada Sofea, berjanji mahu mengahwini Sofea. Sofea pula memberitahu Firdaus bahawa walaupun dia hidup tanpa agama, dia masih dara kerana dia berpegang pada pegangan bahawa, ‘mahkotanya’ hanya untuk seorang lelaki yang boleh mendidiknya menjadi isteri yang baik.

So,aku memg suggest utk u all out there utk tgk diz movie..confirm korg tak boring cuz ade gak lawak jenaka even there is still lg ada unsur-unsur nasihat keagamaan yg mengingatkan kita pada agama...Walaupun sangat menghiburkan namun ia masih lagi menyelitkan tentang kesedaran utk kita kembali pada agama Allah swt dan patuh pada setiap suruhan-Nya...


Wednesday, December 15, 2010

‎15.12.2007 cErItA cInTa PaNdAnG pErTaMaKu 3 tAhUn...
54 minutes ago via BlackBerry ·  · 
  • You like this.
    • Syaza Nadzirah Bt Nizar Tu ko kan?to ko jumpe dia 16 la.hari yg kite spi!
      37 minutes ago · 
    • Nur Syahirah Aminudin hahahaha..ko pun same kan..ahahaha....kite jumpe dia hari ahd ptg kan?huhuhu..sengal2...
      36 minutes ago · 


actually td aku juz nak view FB b4 nak melelapkan mata..bila terpandang status kawan lama aku yg dr kecik sampai ke besar ni wat mata aku segar..hahaha.....

tak sangka dh 3 tahun dia dengan hubby kesayangannya...cerita cinta mereka sangat lah indah n simple...berjumpa...berkenalan....hinggalah ke jinjang pelamin...masa sungguh cepat berlalu..rasa macam baru semlm je aku dgn dia membesar bersama...

keluarga kami sangat rapat...mak dia dan mak aku mengajar di sekolah yg sama dan sememangnya family kami dh ibarat macam satu keluarga...salah silah susun galur sepanjang kehidupan kami semuanya kami tahu...dah mcm adik beradik lah katakan dan aku bangga mengaku dia mcm SEPUPU aku sendiri...

15.12.2007
aku ingt tarikh ni 1st time dia jumpe hubby dia...dan pada tarikh ni jugak keesokkan harinya aku bersama dengan dia serta keluarga aku travel ke Alor Setar...btw,family dia dh berpindah ke Alor Star dan make some business di sana...Kami pergi ke sana dgn 2 buah kereta dan aku satu kereta dengan dia...penuh dgn semangat kononnya nak sambut RAYA HAJI kat Alor Star...Bayangkanlah dia memandu sorang dr Melaka sampai le ke Alor Star....dengan mengantuknya toksah lah kata sampai aku dan dia melayankan mengantuk kami dengan berbotol LIVITA dan jugak bertin-tin PEarL Kacip Fatimah...hhahahah berjaya jugak kami sampai ke Alor Star petang tuh....

those memories sepanjang kat Alor Star masih aku ingat lg sampai sekarang...syaza ni jugaklah yg menjadi peneman aku sewaktu 1st date ngn mamat TUDM yg kwn aku kenalkan...mamat TUDm ni nama dia Wan...1st date kat Secret Recipe Alor Star...sengal sungguh masa tuh...aku ingt lagi aku ngn syaza pergi karoeke berdua...giler sgt nk release tension...sampai kitaorg kena ngurat ngn abg ensem kt KTV tu..hahahah...jalan2 cari mkn melepak tgh2 malam sampai kena marah ngn mak2 kitaorg...yg paling best time tuh adelah zaman kejahilan kitaorg...huhuh...kuar rumah pakai sopan siap berseluar panjang...masuk dlm kereta tanduk masing2 naik terus tukar pakai suar pendek okkk...hahhahahah...

aku still ingt semuanya...zaman2 kejahilan kami berdua...huhuhuhu..sampai parents kitaorg pun pening gak tgok perangai kitaorg...1st time sambut raya haji kt Alor Star memg sgt BESTTT!!!!mcm raya aidilfitri...kitaorg siap pergi set rambut kat saloon semata-mata wat open house...hahahaha..gilerkan...
still ingt lg kedai2 mkn best kt A.S....char kuetiaw,milo kt Kopitiam Menara A.S,,,,uwaaaaaaa rasa nk larik g Alor Star je balik..hahahaha..tp x mungkin kot kerana di Alor Star lah byk sangat kenangan aku dengan mamat TUDM tuh...huhuhuh....

Maybe,Insyallah one fine day aku akn jejak balik kaki kat Alor Star...... :

Saturday, December 11, 2010

hurm....aku pelik kenapa hati aku masih terluka dengan sikap manusia yg mempunyai darah yg sama dan serupa jenis keturunan yg mengalir dlm tubuh mereka...akan aku sentiasa berharap agar tiada lg pertelingkahan yang akan berlaku..namun,satu-satu masalah yg timbul dan isunya hanyalah kerana perkara yang kecil je..aku dh penat nak menangis dan aku dah terlalu banyak mengalah utk semua...dari aku kecil sampailah umur aku dh 24 tahun...


apa selama ni tak cukup ke apa yg dh aku berikan?tak cukup ke aku hanya memandang setiap apa yg berlaku depan mata aku dengan linangan airmata dan suara aku tersekat dikerongkong ketika hati meronta utk mengungkit setiap apa yg pernah terjadi...masih tidak puas ke mereka melihat aku mengalah..memendam rasa setiap apa yg membuat aku terluka dan kecewa...


aku cuba utk leraikan setiap apa yg terjadi satu persatu...aku sentiasa mengibarkan bendera putih mengalah setiap kali ade pertelingkahan.....hanya kerana apa?hanya kerana 2 wajah tua yang kadangkala bagaikan sesak nafas melihat situasi itu...wajah kedua-dua itu yg buat aku sering mengalah menarik diri...


tetapi kerana 2 wajah tua itu juga....terlalu dan sering "memberi muka" kpd mereka membuatkan mereka bagai gila naik kepala dan mendabik dada bagaikan mereka sudah dewasa...sedangkan umur itu baru setahun jagung mengenal dunia...si sulung pula tak perlu diceritakan lagi kerana dia hidup ibarat tiada keturunan lg...hidup berpaksikan realiti ciptaan dia sendri namun bile ade masalah menjengah dtang tersipu2 meminta pertolongan dgn dua wajah tua itu...


aku sendri celaru dengan situasi ini semua...org lain,hidup sama berkeluarga punyai abg kakak dan adik2..boleh je hidup bahagia..ketawa menangis bersama...susah senang bersama-sama...SUMPAH aku x pernah rasa macam tu...teringin utk rasa situasi itu dan kadangkala hati aku terusik melihat keakraban keluarga lain yang begitu...


sampai bila harus begini..aku terlalu letih dan terlalu penat utk lalui setiap apa yg berlaku ini...kadangkala terlintas di hati ini..meminta pada Yang Esa utk pendekkan usiaku ini...moga dgn kepergian aku tidak lagi akan menyusahkan mereka dan aku xperlu lg memendam rasa dan berempang air mata....


tiapkali situasi pertelingkahan itu terjadi,dadaku bagaikan dihimpit batu besar....aku sesak...aku saket....dan aku berempang airmata mengenangkannya...kerana waktu itulah 2 wajah tua itu akan menunding jari padaku...kerana apa?kerana sikap memberontak aku....aku memberontak bukan kerana aku inginkan perhatian...hanya kerana aku rasa tertekan...rasa rimas dan rasa sangat kecewa...setiapkali aku berbuat baik...aku mendengat turut kata perintah wajah tua itu,mereka tidak pernah mhargainya....mereka tidak merasa bangga akan apa jua pencapaian aku...dr aku tadika hinggalah kini...


ape perasaan kalian jika kalian sendiri dia dlm situasi aku....aku xdiminta utk lahir ke dunia utk menghadapi situasi ini...IYE aku faham...aku diduga begini hanya kerana Maha Esa mahu melihat bagaimana aku handle masalah yg aku hadapi..adakah aku berjaya utk laluinya sebagai umat-Nya...dan aku tahu dugaan yg datang itu adalah untuk mengingatkan aku pada Yang Esa...

Wednesday, December 8, 2010

dua hari lepas,saya dpt call ciken saya di China..itu pon setelah berbelas kali tangan ni gatal duk tekan2 no dia....akhirnya....hehehe bengang gak dia sebab dpt gf yg jenis tak fhm bhasa ngn aku..hahaha...

nothing much yg kitaorg berbual..just borak pasal ape plan bile dia balik Msia nti...aku minta dia jumpe family aku...sebab relationship aku ngn dia dah lama..5 tahun...so maybe diz is the right time utk dia convince parents aku yg dia blh jaga aku...aku nk family aku taw selama ni ciken lah yang aku tgu...ciken ade bgtaw yg kalau dia still kerja ngn UDA Holdings maybe next year dia kena pg Madrid plak...dia tanye lama lg ke aku study then aku ckp dlm 2 thn lg...dia mengeluh cuz mcm lama je nk tgu lagi..aku juz blh ckp kite nikah + kawen dl...aku trusan stay cni utk sambg study n dia pg Madrid utk kerja...tapi entah sebab kitaorg tak taw nk ckp mcm..sebab benda still dlm planning lg..aku hopefully dia balik nti dpt jumpe mama n papa dan dpt convince ngn diaorg ttg hubungan kitaorg....aku berharap sangat2...

oppsss....hurmm....patutnya aku balik Melaka ptg nie...tetibe Ijat call n bgtaw dia on the way ke Putrajaya n minta aku tgu diaorg datang...adoiyaiii...tersepit plak aku ras..yg kat Melaka suruh balik n yg diaorg lak tak bg balik dl..pening kpala aku...huhuhu...tgk la mcm mane....

@@@@------------- kesangapan D****** ------------------@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Saturday, December 4, 2010

Hari sabtu...weeee~~~hari jimba2...hahaha..takdelah....still lg kt rumah kak mim...pg nie ade 2 org tetamu iaitu "adik2" saya...siapa dia?rahsia ok...huhuhuh...cian diorg penat cr rumah kak mim...sampai2 je terus mskkan diaorg nasi grg + tempe grg ngn ikan grg...kak mim plak wat air nescafe ngn cekodok bwg ikn bilis...memg layan lah...hbs je bergurau senda ngn makan....melentok le bdk2 2 org tuh..cian tak tido dr mlm td....

actually pg ni aku agk bengkak hati skit cuz terima satu news yg sangat2 bodoh nak mampos...awek kpd salah sorg "adik" aku ni terasa hati ngn aku punye status kt facebook..huhuhu mcm bodoh kot...mslahnya aku bkn nk nganjing dia...aku juz wat status yg general..dia blh plak terasa...



Nur Syahirah Aminudin dun act like idiot laaa~~~sorok bf ko dlm poket laa klu mcm tu...bdk2 bru nk kenal hidup bercinta..hahahah
11 hours ago · Like · Comment
Mohd Saiful Adli likes this.

disebabkan komen diatas nie dia paksa "adik" aku ni utk block aku kt facebook...mcm gampang kot..wei perempuan dr dulu lgi ko memg tak suke aku..aku tak fhm la ape masalah ko sebenarnya..aku kenal "adik" aku mcm mane so ko tak pyh nak control2 adik aku...jgn sampai satu mase wa shoot lu punye muke laaa...aku pathetic sgt ade insan mulia bernama wanita yg jenis mcm nie...kesian dan sungguh KESIAN...takpelah aku harap satu hari nti ko akn sedar k....

berbalik pada planning hari nie....ikutkan hati memg aku ngn kak mim nk melawat abg ELina kt HUKM tp kondisi kereta kak mim yg tak brp nk baik menghalang niat kami ke sana...hanya blh jln2 sekitar putrajaya je dan tak blh nk kluar dr cni...huhuhuhu...sorry elina :( hanya doa yg dpt kami panjatkan pd Tuhan agar Abg Muiez cepat sembuh dan kuat utk lalui apa yg dia alami skrg..get well soon k abg muiez!!!

bdk2 2 org ni masih tido lg...kak mim nk bwk diaorg sekitar putrajaya...nk tunjuk2 jalan..hehehe...ye lah org jauh dtg putrajaya...rase meriah skit ade diaorg ni...hehehe...hopefully cuaca takde lah hujan lebat ptg ni cuz skrg ni pun dh mendung..huhuhu... :D

Friday, December 3, 2010

tgh teman kak mim masak ns lemak....huhuhuhu...

saya rindu dgn ciken @ mr botak saya..pa khbar dia kat China??hurm..td sampai2 putrajaya saya dpt sms dr dia...tgk je no dia saya dh gembira bkn kepalang...

"si elisabeth ( kak zureen ) kat parkson mahkota parade.Dia ckp td mkn kt rest, Zaiton mhl.3 org rm30.haha.Suh ngadu kt awak.." sms dr ciken 19.27 pm

hehehe...kak zureen tu kakak kpd si ciken..apa lg terus je aku call ciken...borak2 n aku bgtaw dia yg aku dh ada kt putrajaya..klu masih ade kt melaka confirm aku bwk akk dia round2 satu melaka..huhuhu...

erm..rindu sgt dgn ciken...aku duk mengira hari kepulangan dia february 2011 ni...tak sabar nak jumpe..nak borak depan2 dgn dia..nak kena sakat dgn dia..huhuhu...

5 tahun berlalu sekejap je aku rasa..dan kali ni aku dah tunaikan impian dia utk sambg blaja..degree ok..dia pun diploma je..hahaha...rasa sgt tercabar..pdn muke...

aku akn terus sabar menunggu kau ok!!!!

currently now i'm in Putrajya @ umah kak mim...huhuhu..saje nak berjalan..nak lari dr kesesakan dan kebenakkan yg ada di Melaka....amik tiket pkul 4.00 ptg dr melaka dan aku sampai putrajaya around 6.4o ptg..bas singgah dl di bkt jalil dan jugak puchong utk trunkan passenger...sampai di putrajaya sentral,kak mim dtg jemput dan kitaorg terus menghala ke Alamanda dan jugak Mydin..kak mim nak carik bahan mentah utk operasi nasi lemak dia...

sesudah tuh kitaorg mencarik kedai mkn nak mengisi perut yg blh tahan bkeroncong ni..huhuh..Restoran Selera Kita...kak mim ckp ni opismate dia nye kedai..huhuh..layan lah jugak..tgk borak2 + mkn2 aku tdengar ade customer mintak AIR JAGUNG..ape??!!!AIR JAGUNG!!!!!!aku pun terbeliak mata pandang kak mim...kak mim ckp order lah kite kongsi..ngeh..ngeh...tetibe terngimbau kembali saat2 aku berdating ngn si ARY masa mlm bday aku kt Muar..kitaorg g mkn kat area bus stand Muar...malam tuh mkan mcm2 n yg specialnye ade air jagung...air jagung dia memg kaw ar..sgt2 sedap..huhuhuh...satu lagik!!!!air jagung kat downtown Cheras masa kitaorg g ramai mlm nikah Etoi...perghhh..melelh siot ingt balik..hehehe...sebenarnya salah satu sebb dtg putrajaya ni pun hoping tht kak mim nk le melayan aku pg downtown nti...harap2 rajin le makcik amim melayan saya nti eh...huhuhuh..

ok2 asek cite sal makan..makan...dan makan lagik..udah2 le tuh..sedau le dri yg ko tgh gain weight SYAHIRAH!!!!!huhuhuhuhu...jgn sampai bju2 kurg utk ke kuliah sem depan tak muat sudeyhh...huhuhuh...

time ni kak mim dah diulit mimpi kat sebelah aku ni hah..aku je yg tak fhm2 bhasa duk mengONLINEkan diri...takde actually bersengkang mata ni sebb nk kejut kak mim bgun kul 2 am jap g cuz dia nak masak sambal utk nasi lemak...

kak mim...aku pandang dia mcm akk aku sendri...ye lah..frankly la...aku memg tak pernah nak rasa ade sorg kakak yg sgt protection sejak aku dr kecik lg...relationship antara aku ngn akk aku x pernah baik sejak dr dulu lg...even time dia dlm kesusahan masa penceraian dl aku yg byk tlg dia,tp aku taw dia tak pernah nampak tu semua...dia buta..buta dengan adik dia nie...it's ok benda lepas n aku dh mls nk ingt...sebab tu,at this moment aku perlukan seorg kakak..yg byk bg tunjuk ajar,yg blh bagi aku rasa disayangi...kak mim byk bg aku nasihat..byk bg aku sesuatu yg berilmu...dan pada dia gak aku byk rujuk masalah2 aku..walaupon pd hakikatnya kdg2 kitaorg ade selisih pendapat tp dia ok...

kak mim...dia org yg open minded utk aku cerita semua mslah aku...dia blh terima apa yg aku ckp dan dia tak pernah nak membantah sesuautu tanpa sebab...tapi dia sgt tegas..tegas pd sesuatu yg dia rasakan sekiranya benda itu serius...dia blh melenting dan dia juga blh bersabar...dia tak kesah org ckp dia ape..tp berjaga2 sekira dia tgh marah...huhuhuhu...

kegigihan dia kali ini wat aku rasa mcm ade sesuatu di sebaliknya..aku taw...dia wat ns lemak ni pun ade sebb...dan aku taw...utk dia hilangkan rasa sunyi yg terpendam dlm hati...tiapkali terlihat muka dia dan merasai kegigihan dia bgun tatkala org lain sedg nyenyak tido,hati aku berbisik alangkah untungnya lelaki yg memiliki dia..sgt independent,punye buah fikiran yg bernas dan yg pastinya blh menjadi suri yang bakal menghiasi rumahtangga yg indah...

kak mim...org doakan kak mim dpt tulang rusuk kiri yg boleh jaga dan bimbing kak mim sampai bile2...kak etoi dah lepas....teringin nak tgok kak mim plak..tp kan,jgn lupe...tgu org dh hbs praktikal nti bru kak mim kawen eh..klu x nti nk praktikal takde tempat nk tgal kt putrajaya,..heheh...

Moga Allah swt sentiasa memberkati setiap apa yg dilakukan oleh dia dan semgo Allah swt juga menemukan dia dengan seorg suami yg boleh menjaga,membimbing serta menyayangi dirinya....

Wednesday, December 1, 2010




dah lama aku nk update tentg diz cute lil baby Danish....anak angkat aku....lahir 10.10.10 yg lepas..cantik erk tarikh lahir dia...sygnya time dia lair aku takde disisi ibu dia cuz aku attend kursus kt UKM Bangi...balik je dr kursus aku trus shoot jumpe baby n ibu dia kt Putra Specialist...

first time aku tgok muke Danish Ya Allah....tersentuh hati aku...naluri aku berbisik yang dia merupakan anugerah Tuhan yg tidak ternilai buat ibu dia..aku taw bhw dia tidak diminta utk dilahirkan sebegitu tp aku bangga pd ibu dia kerana berjaya mempertahankan nyawa Danish hingga ckup 9 bulan dan Danish berupaya utk bernafas melihat bumi ciptaan Tuhan...sepanjang 9 bulan itu juga pelbagai rintangan dan dugaan yang datang terpaksa dilalui oleh ibu dia..dan aku cuba utk mharungi setiap apa yg terjadi bersama ibu dia..



Kini genaplah Danish 52 hari di atas muka bumi ciptaan Allah swt nie....dan sepanjang itulah dia ada di rumah family aku bersama ibu dia...ramai yang sayangkan dia...ramai yg suka dengan dia...tiada siapa yg cube utk menjauhinya walaupon ramai yg taw apa statusnya...betul cakap aku,dia satu-satunya anugerah Tuhan yg cukup berharga buat semua...dan aku sayang kan dia wlaupon aku tak pernah tunjuk...tapi jauh sudut hati aku,aku terlalu sayangkan dia dan aku akn cube sedaya upaya membentuk dia menjadi insan yg amat berguna semampu yg aku terdaya...

Danish...mummy sgt sayang kan kamu walaupon kdg2 kami suke sakat kamu...sejak kelahiran kamu atas muka bumi ini,mummy sentiasa doakan kamu agar kamu menjadi anak yg berguna suatu hari nanti dan mummy sering berdoa agar kamu memiliki masa depan yang amat cerah suatu hari nti...kamu anak yg bijak dan kamu bakal jd anak yg soleh..mummy akan mbimbing kau sedaya upaya mummy supaya kamu berjaya ye nak...Mummy loves Danish sooo muchh!!!!

Friday, October 29, 2010

tmrw will be my 1st paper for final...ueewww....serious shit i'm not ready for finals...luckily it was juz English Comm's paper...hopefully i answer it..huhuh...left couple of hours for me to get ready n back to college...omg!!!i'm gonna miss my son lil danish...mummy gonna mishh u sayang...

currently life are a bit miserable...hurmm....dunno wht to say.... :((

Tuesday, October 12, 2010

hurm..lama giler tak update anything..pasal raya n my birthday..nanti2 lah bile senang...
agk tension hrnie sampai ape pun tak boleh buat...bengang giler...

pape pun aku rasa diz guy dh layak aku buang dalam tong sampah dan dah layak aku panggil
sampah...aku takkan pungut dia lg...sampai bile2...pg mampos ngn dia...

dia dh wat hati aku saket sgt2...dah tak layah nak ade ape2 ngn aku...muke takde lah hensem..
perangai ape tah lagi mcm sial...menyesal aku jumpe dia time raya arituh...nyesal gile...
patot tak jumpe langsung lg bgus...cibai ar...mcm sial...

aku takkan kutip ko lg...ko tgk ar sampai bile2 ko takkan jumpe mane2 perempuan terbaik dlm hidup ko....
itu doa aku utk ko...

Monday, September 6, 2010

aku rasa aku dh ckup byk mengalah klu bab ngn adik beradik aku..aku telan semua benda yg aku rasa saket sgt bile tgok n rasa...aku tak fhm ape lg masalah lg yg diaorg nk carik ngn aku...mama ngn papa sendri selalu turutkan semua kehendak diarg n aku tak pernah ckp ape2..

aku juz lihat n senyum dan hati aku selalu ckp "skarang semua apa yg korg hajati semua korg dapat...tp esok2 klu mama ngn papa dah tua,agk2 korg leh ke layan mama ngn papa mcm mane mama ngn papa lyn kehendak korg sekrg?"

aku tak pernah persoalkan apa2 even kdg2 hati aku saket sgt sebab apa yg aku mintak pyh nak dapat dan memg takde hrapan utk aku dpt...aku usaha sendri menda yg aku nak..korg,senang2 blh dpt..lesen,motor,camera dslr pastuh ni sebuk mintak superbike...amenda semua nie?aku nk beli handphone pon pakai duit sendri...korg nak hp men request jerk...gak2 tak dapat korg wat muke taik korg merajuk berhari2 sampai le menyusahkan hati mama...itu perangai korg...tapi korg tak pernah sedar..

korg nak judge aku tak matang..perangai mcm bdk2..korg tak layak nk judge aku...aku je yg taw sape diri aku...korg tak layak nk hukum aku bagai semua..memg aku ade low level of tolerance sebab aku dh rasa jd sumone yg tolerance tp akhirnya korg pijak kpala aku..

ape korg nak selama ni aku tunaikan..korg mintak tlg ape,semua aku tlg....ko duk blaja jauh ko ingt aku lupa ke kt ko...klu aku lupa kat ko aku takkan kirim mkanan kt ko..takde aku nak susahkan kawan aku antar makanan ngn brg2 ko..takde aku susah payah masak ko sambal ikan bilis semata-mata aku sedih + kesian kt ko sahur ngn buka mkn biskut jerk..klu aku tak prihatin kt ko,takde aku wat mcm tu pd ko..tp ko nampak ke kebaikan yg aku wat utk ko?mane ko nampak!!yg ko taw nak judge aku mcm2..

totally upsad ngn korg hrnie..sgt kecewa...sampai bile2 pun aku akn ingt nih semua...sampai bile2 pon...thanx sebab buat aku mcm nie..

Sunday, September 5, 2010

evryone is at home...me,iskandar n asnawi.. :D cool weh...i loike...
Iftar together n we had our window shopping session together...
mom asked me to choose wht i want but really not in the raya mood...didn't bought anything...me crazy!!!!ahahaha..sure mom said "Selamat duit aku!!!!" hahahaha...

went lepak2 with elina,faizal n anem..bought a few box of sushi and edamame...we chit chat,had sushi eating session till we fill like vomiting those sushi back..huhuhu..reali crazy...reached home almost 3 a.m....hahahaha..

Friday, September 3, 2010

yeayyy!!!!!!!!!!!hari nie dh blh balik rumah!!!!cuti 2 mgu...sgt2 best...duk rumah,kuar lepak sampai tgh mlm...mkn MCD,g JONKEr...dan mcm2 lagi...oppssss....owh tak best sgt2 sebab holiday yg penuh dgn asgmnt + kena study utk midterm..ampesss...so kena beringt hokeeehhhh!!!

bru lepas kemas brg2 yg nak bwk balik...ngeeee :D best2 tak sbr nih cuz my lil bro yg kt UTM Skudai pun balik hrnie..so lil bro yg kt umah tuh ko sipa yerp kami nak balik so sile standby utk di buli dan di belasah...hahahaha...

mission balik rumah ni adelah :-

1. buat kuih raya utk rumah cuz thun ni cnfirm ramai yg akn dtg..huhuhuhu..coursemate, bdak ym + ex schoolmate...

2. usha mama nk beli bju + seluar + kasut...hahahaha

3. kemas rumah lah ape lgik..huhuhuhuhu

4. asgmnt!!!!!!!!!!!!!5 asgmts!!!arghhhhh!!!!!!!!!!!!

5. sile study utk midterm ye.... :(

okeyy itu saje stakat nie..saya sedg mhitung jam utk menanti kehadiran papa kesayangan saya utk fetch saya balik..huahauahauahua...ok2 nk siap2 nk mdi sebab dr pg tak mdi..hehehehe..sgt giler kan.. :P

Jangan pernah katakan bahwa cintamu hanyalah untukku
Karena kini kau telah membaginya
Maafkan jika memang kini harus kutinggalkan dirimu
Karena hatiku slalu kau lukai
Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
Ku hanya bisa mengatakan apa yg kurasa

Ku menangis… membayangkan
Betapa kejamnya dirimu atas diriku
Kau duakan cinta ini
Kau pergi bersamanya

Ku menangis… melepaskan
Kepergian dirimu dari sisi hidupku
Harus slalu kau tahu
Akulah hati yg telah disakiti

Maafkan jika memang kini harus kutinggalkan dirimu
Karena hatiku slalu kau lukai
Tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu
Ku hanya bisa mengatakan apa yg kurasa

Ku menangis… membayangkan
Betapa kejamnya dirimu atas diriku
Kau duakan cinta ini
Kau pergi bersamanya

Ku menangis… melepaskan
Kepergian dirimu dari sisi hidupku
Harus slalu kau tahu
Akulah hati yg telah kau sakiti

Ku menangis…
Harus slalu kau tahu
Akulah hati yang telah….
Kau sakiti…

===> ko memg tak suke bile aku nyanyi lagu ni kan...
ko marah bile aku nyanyi lg...ko benci lgu nie..
tapi lagu nie lah yg PALING AKU SUKA!!!!
aku selalu nyanyi depan ko even ko benci nk dengar..
ko taw sebab ape?sebab aku nk ko selalu sedar dan ingt...

Thursday, September 2, 2010

suffer...hurm...it's pain..really pain...
plz leave me..seriously tht i'm learning to hate u...
we're not meant to be each other...


baru teringt ini hari Bday adik aku yg last Asnawi...kami Spetember babies...huhuhu..dah besau ko kan..dr kecik dulu aku duk men sepak2 je ko sekrg ko plak yg sepak aku kan....sengal kooo...mentang2 hrnie bday ko,suke2 je ponteng sekolah eyhh..bikin orgtua kt rumah tuh bebelkan ko..banyak main lah ko...

ok sempena bday ko ni aku nk bg ko beberapa perkara :-

1. sila jgn jadik mcm2 bdak2 lgik..skit2 mau merajuk...

2. sila dengar ckp mama ngn papa..

3. nak ape2 sile usaha sendri bukan nk merajuk bile x dapat

4. tlg jadik org yg leh tolak ansur n phm org...

5. tlg rajin kan sikit kudrat,urat tulang temulang ko tuh..bkn membute je keja ko!!!

6. dah aku tak taw nk cakap pae lgik...

ape2 pun moga2 sentiasa sihat,pelajaran ko ok n jgn nakal2 lg dh..jadik yg terbaik dikalangan yg terbaik..janji klu result kantoi ko masuk akademi fantasia ajelah ok!!!

sgt kesian!!!!bgun sahur pg nie hanya makan nasi,sambal ikan bilis yg aku bawak dr rumah n kicap!!!!hahaha..sorry kwn2 saya dah malas nak masak..kesian kt budak2 rumah..bkn pe dah akhir2 nk puasa kemalasan semakin melampau.. :) jgn marah yerp!!!!

lepas sahur duk borak ngn bdk2 rumah...nak elak tertido b4 subuh...usai subuh marilah kite ramai2 tarek selimut balek hahahah..qada' tidur..yg tak bestnye class pg nie kul 8...naseb tak terlajak tido..tp bangun mata sgt bengkak dan comel...sheeda cikayu ngn si zack duk gelak2 tgk mata aku..ahahaha..memg sgt buruk....dah la pg nie kena present utk subjek komunikasi..hahaha..layan jew..stim dowh mata aku..ahahaha

ni class dh hbs..duk lepak wifi kt Blok Bistari...wah!!!!saya dh pandai lepak Wifi la...(broadband digantung perkhidmatan..:( cepat la mama byrkan..huhuhu)jap lg ade class Tasawwuf n i'm hoping biar la Ustaz Aziz cancel class...hahaha..mood nk raya dh nie..mls nk masuk class bagai...

kiranya hari nie adelah last day utk semua class...yeayyy!!!!nak balik cuti raya dah!!!!sangat x sabar..pdhal rumah dekat jerk..heehhehe..saje bg alasan nak balik awl...huhuhuh...ptg ni plak Lecturer Bhs Arab-Ustz Sufi blanje buka puasa kt luar..yess!!!hahahaha..saya sgt nakal ok sebab saya yg suh Ustz belanja..skali skala tak pe kan..ngeeee :D

nanti sambg balek...nyampah plak ade "sampah sarap" keliling ni hah duk tgedik2..dah lew bau menyemakkan...hahahaha...

p/s :
si dia msg kt FB bg alasan knp dia duk senyap...
wtf!!!ade aku kisah...plz lahh leave me alone...
i dun need any reason ok!!!

Wednesday, September 1, 2010

nothing much to say..we're nothing anymore...thanx to God for lending me a guy tht alwiz try to make me happy n fulfilled whut i want..thanx again..

but maybe we're not meant to be together...i'm trying hard to ignore everything about u..i will..n i will not search for u anymore dear...u deserve to hv a better life with 'her' n i'm deserve to be sumone who suffer..thank God..

11.32 p.m

Dada sesak…tiba2 rasa sebak sgt2…hurm..dy msg..ade menda jadik…ntah la..aku wat kputusan utk taknak contact die wat masa nie..itu yg terbaek…wlaupon pd hakikatnya hati aku meronta-ronta utk bsama die…aku tpaksa mengalah dan buang segala egonya yg ada…takpela,mungkin ade hikmah yg ada…
Aku akan tetap terus bsabar menanti..ikutkan hati dan perasaan ini,aku rindukan dia sgt..aku terlalu rindukan dia..bau dia..gelak tawa dia..usikan dia…sedih sangat2..aku tpaksa terima apa yg Tuhan tentukan kerana jalan ini yg aku pilih…
Aku mohon agar Tuhan sentiasa kuatkan hati aku…berikan aku kesabaran utk tempuhi dugaan yang Kau berikan…Insyallah…Mummy rindu sgt dengan daddy…mummy sayang daddy sgt2.. :’(

Tuesday, August 31, 2010

mlm merdeka...takde yg special pon..juz kuar jumpa kak amim yg dtg dr putrajaya....jumpa utk amik t shirt Tyul..tu jerk...lepak minum then trus balik rumah...

ntah knp aku rasa mcm hilang sesuatu..aku rindu dia..rindu sgt...ntah laa...semlm berkali2 bertengkar pasal benda yg kecik2 aje...xsgup rasanya biler bergaduh dengan dia...sampaikan aku yg minta dia lepaskan aku...

begitu besat dugaan yg dtg pd aku dan dia...hurm..aku perlu bisa bijak mengatasi segalanya....Insyallah :D

Monday, August 30, 2010

sampai je dari kolej td....sepupu2 aku duk tkejar aku...pintu rumah nenek aku terbuka luas..semua ade kt luar rumah termasuk nenek sedara aku..mcm ada yg tak kena je dlm hati aku...trun je dr kereta sepupu aku bgtaw yg nenek aku bru kejap naik ambulans pg hospital..tersentap sekejap jantung aku...hurm...naseb aku beriya-iya nak balik td...ade benda yg nak jd..

masa berbuka td,mama call n ckp nenek aku kena admitted ward...aku dh rsau dah..dkt2 nak raya lg nie...mama ckp nenek tak pape...

k la aku kena pg hospital antar brg2 keperluan nenek aku...

hurghhhh....

tak sangka lak wujud lagi org yg jenis suke nak nyibuk n duk ngata hal org kan..penat arghh nak dgr apa ko cite beb..penat arr nak ngutuk ko...(even hati aku dh naik meluat nk ngutuk perangai ko yg tak pernah padan ngn umur ko...)tak taw ar ape yg ko tak puas hati ngn aku....

start dari ko jumpe aku kt McD ngn ary,ko mcm tak puas ht ngn aku..apehal erk?pelik ar..nak kata aku wat hal ngn ko,aku rasa takde pun sebb aku tak pnh sebuk hal ko...sebab sejak dari ko slalu lagakan aku ngn bdak2 lain terus aku mls nk amik taw hal ko...sebab aku rasa ko tak penting pun dalam hidup aku...

ramai akak2 aku nasihatkan aku yg tak perlu ada rasa hormat pd orang yg jenis mcm ko...tulah dulu aku ni bodoh sebab still hormatkan ko..tapi sekarang pg MAMPOS aku nk hormat manusia jenis mcm ko...ko tak pyh nak takut2 kan org lah..sebab takde siapa yg aku takutkan kecuali ALLAH swt....watpe aku nk takut ngn ko sebab aku takde wat salah ngn ko...

aku cume dpt doakan muga2 satu hari nti ko dberi kesedaran utk berubah..umor ko makin lama bukan makin muda..sedar2 lah..ye lah mungkin aku tak berhak nk tegur dan hukum ko..tapi fitrah manusia utk saling ingat mengingatkan...Insyallah moga2 satu hari nti ko akan diberi kesedaran oleh Allah swt....Amin... :D

Saturday, August 28, 2010

Tarikh : 9 Ogos 2010
Penyertaan : Student Degree Psychology KUIM Sem 1.2 & 3














on Faculty's Family Day..my coursemate...


href="http://3.bp.blogspot.com/_0yFkvGb591Y/THg-E1PpPTI/AAAAAAAAAEw/YIXnOy-l8ho/s1600/25637_393638253432_763103432_3674188_4389057_n.jpg">

a few of my coursemate



my ex-roomate during the 1st sem :D



the only me...

Alhamdulillah....

dah hampir 6 bulan aku menjadi Nur Syahirah Aminudin yang baru...a new born....6 bulan mjalani kehidupan yg amt berbeza berbanding yg dulu...satu penghijrahan yg aku rasakan amat bermakna dalam hidup aku...

dulu boleh lah org nak mhina,mengeji dan mcm2 lg..ye lah dulu aku takde pelajaran yg sepatutnya..tapi kini aku dh bgelar STUDENT....masih lg dalam TAHUN PERTAMA SEM-2 IJAZAH SARJANA MUDA PSIKOLOGI KOLEJ UNIVERSITI ISLAM MELAKA....agk terpesong sedikit course yg aku amik..kerna ingin mencuba sesuatu yang baru..tak salah kan...

STUDENT...itu gelaran yg dulu aku idam2kan n sekarang dh jadi kenyataan..bersyukur atas keinginan yg selama ini aku impikan dah jadi kenyataan..thanx to papa n mama ats persetujuan dan kerelaan serta keBELANJAAN utk aku sambg DEGREE...even umor mcm aku ni layaknya dh ade degree,tp aku tak kesah la..janji aku dh dpt sambg degree..

alhamdulillah hidup pun makin teratur dan takdelah serabut mcm dl...environment baru..kawan2 baru...jadual hidup baru dan yang penting penampilan baru..sebut pasal pernampilan,perubahan drastik yg aku lakukan dalam hidup aku sendiri..BERTUDUNG...jgn salah fhm..sebelum aku sambg blaja lg dh tersemat dlm hati utk bertudung...alhamdulillah aku tidak kekok..dan kali ini niat aku bertudung akn aku kekalkan sampai bile2...aku dh janji pd diri sendiri takkan tanggal semula tudung yg dah aku pakai...Insyallah...

;;